ΚΙΝΑΛ: Παράταση μέχρι την Πέμπτη για την κατάθεση υποψηφιοτήτων

ΚΙΝΑΛ: Παράταση μέχρι την Πέμπτη για την κατάθεση υποψηφιοτήτων

Παράταση μέχρι την Πέμπτη 21/10 στις 18:00 το απόγευμα για κατάθεση υποψηφιοτήτων και τη συλλογή υπογραφών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και για συλλογή υπογραφών, αποφάσισε να δώσει η ΕΔΕΚΑΠ μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης κύριο θέμα διαφωνίας ήταν αν θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να λάβει την απόφαση καθώς είχε πάρει και την ισχύουσα απόφαση. Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Η Επιτροπή κατέληξε εν τέλει στο να ενημερωθεί η Κεντρική Επιτροπή για την παράταση, πιθανόν με σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ? όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..


Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.


Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ,  η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.