Κίνα: Μόλις 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού - Τα 2 «εισαγόμενα»

Κίνα: Μόλις 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού - Τα 2 «εισαγόμενα»

Τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 11 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη η Εθνική Επιτροπή Υγείας, εντοπίστηκαν στην Κίνα, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα τρία νέα κρούσματα, δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια μολυσμένοι.

Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, το ένα κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα εντοπίστηκε στην παραμεθόρια βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η οποία γειτονεύει με τη Ρωσία.

Οι αρχές εντόπισαν εξάλλου 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 στη χώρα, αριθμό ελαφρά μειωμένο από τις 30 της προηγουμένης.

Εξάλλου, 80 ασθενείς ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.474.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά τα επίσημα στοιχεία, από τον νέο κορονοϊό είχαν μολυνθεί 82.830 άνθρωποι.

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ανερχόταν σε 4.633. Στον επίσημο απολογισμό προστέθηκε ένας ακόμη θάνατος, στο Πεκίνο, που δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτόν ως εδώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ