8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα σε στηρίξουμε αν κανεις κάτι για τα «κατεχόμενα» νησιά

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα σε στηρίξουμε αν κανεις κάτι για τα «κατεχόμενα» νησιά

Στο πλευρό του Ερντογάν θα σταθεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αν ο τούρκος πρόεδρος αυξήσει την πίεση προς τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Μάλιστα προκαλεί τον τούρκο πρόεδρο λέγοντας του χαρακτηριστικά: Αν έχεις καρδιά κάνε ένα βήμα για τα «κατεχόμενα» νησιά και την αποστρατικοποίηση τους.

Μάλιστα, ο Κιλιτσντάρογλου άφησε αιχμές ότι δεν πρέπει να αποσύρονται τα ερευνητικά τουρκικά πλοία αν η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ο Κιλιτσντάρογλου έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον Ερντογάν για όλους τους τομείς και δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει την Ελλάδα. Έγραψε:

Είναι στο πλευρό της Τουρκίας στις προσπάθειές της να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές περιοχές στη συνοριακή γραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο;

Απάντηση:

Η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο ...Αν έχεις καρδιά για αυτά, κάνε ένα βήμα για τα κατεχόμενα νησιά και την αποστρατικοποίηση. Θα στηρίξουμε

Η στήριξη αυτή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση που έβγαλε μαζί με άλλα πέντε κόμματα της Αντιπολίτευσης που καλούσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την τυχοδιωκτική ρητορική που βλάπτει την εξωτερική μας πολιτική.

«Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή της ισορροπίας των δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», σημείωνε χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση.