7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κεραμέως: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Eurokinissi

Παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ζήτησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με το Υπουργείο Παιδείας να επισημαίνει ότι «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης»

«Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης», υπογραμμίζει.

Την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην επιτρέψει φαινόμενα αντιπαράθεσης στα σχολεία επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. «Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου», τόνισε.

«Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου. Κι εμείς, αυτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας χώρος αντιπαράθεσης για κανέναν λόγο έστω κι αν εμμέσως εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Το σχολείο θα ανοίξει άμεσα, θα λυθεί το θέμα με την παρέμβαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Διαβεβαίωσε δε, ότι «θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε αυτούς που θα αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες».

«Το θέμα δεν είναι αμιγώς παιδαγωγικό. Ξεφεύγει από τα όρια του υπουργείου Παιδείας εκεί που έχει φτάσει. Εμείς, όμως, επειδή διαμορφώνουμε συνειδήσεις, διαμορφώνουμε χαρακτήρες, θέλουμε ένα ανοιχτό σχολείο, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών μας αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είμαστε εκεί με τα στελέχη μας, παίρνουμε όλα τα μέτρα, διαφυλάσσουμε πρωτίστως την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

«Όλος ο μηχανισμός των στελεχών της εκπαίδευσης είναι επί ποδός και συμβάλλει στην επίλυση. Παράλληλα είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας όλες αυτές οι έκνομες ενέργειες. Θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε αυτούς που θα αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας.

Για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη τοποθετήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή. «Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων», ανέφερε και πρόσθεσε πως «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Είναι γνωστό και νομίζω εκ του περισσού το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά από το βήμα της Βουλής».