8ος χρόνος, ημέρα 2401η
Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Κεραμέως: Αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας προβλέπεται τηλεκπαίδευση

Κεραμέως: Αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας προβλέπεται τηλεκπαίδευση

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΑΝΤ1, ερωτηθείσα για το τι γίνεται σε περίπτωση κακοκαιρίας σχετικά με τα σχολεία.

Πρόσθεσε, πως αυτό γίνεται ήδη, για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα το μεσημέρι, ανέφερε η κ. Κεραμέως πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα εκτιμηθούν τα καιρικά φαινόμενα και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την εκτίμηση πως τα σχολεία στον νομό Αττικής θα είναι κλειστά στην Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής. «Θεωρώ πως σίγουρα φαίνεται θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για τη Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, αύριο Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας, με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές