ΚΕΦΙΜ: Σύσκεψη για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των οικονομικών

ΚΕΦΙΜ: Σύσκεψη για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των οικονομικών

Με πρωτοβουλία του ΚΕΦίΜ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 βιντεοσύσκεψη εκπροσώπων του Προεδρείου της ΕΟΕΔΕ (Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη με θέμα την ενίσχυση της εκπαίδευσης των οικονομικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Την ΕΟΕΔΕ εκπροσώπησε η Πρόεδρος Χαρά Ξάνθη και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Δρέτας, ενώ συμμετείχαν ακόμη από το ΚΕΦίΜ ο εκτελεστικός διευθυντής του φορέα, Νίκος Ρώμπαπας και ο επικεφαλής εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γιώργος Αρχόντας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη ενίσχυσης της εκπαίδευσης των οικονομικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρουσιάζει η σημερινή συνθήκη διδασκαλίας του αντικειμένου. Από τους συμμετέχοντες διαπιστώθηκε συμφωνία επί της αρχής και βούληση για την ανάληψη περαιτέρω στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διγαλάκης συνεχάρη το ΚΕΦίΜ και την ΕΟΕΔΕ για την επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας για πρώτη φορά πέρσι, μιας πρωτοβουλίας που συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση για την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του οικονομικού εγγραμματισμού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εγγραφής των Λυκείων για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών τους στη φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα λήγει τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου και όσοι καθηγητές επιθυμούν μπορούν να εγγράψουν το σχολείο τους στον διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας (https://www.oikonomikiolympiada.gr)

Τέλος, την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημέρωση για τη διεξαγωγή της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, με στόχο την παρουσίαση της πρωτοβουλίας από τον καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτη Λιαργκόβα και τον υπεύθυνο προγράμματος της Οικονομικής Ολυμπιάδας, Κωνσταντίνο Σαραβάκο. Η συνάντηση απευθύνεται κυρίως σε διευθυντές λυκείων και καθηγητές οικονομικών, ωστόσο είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, όπως π.χ. καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, γονείς και μαθητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στο Zoom της συνάντησης εδώ.