7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Καύσωνας: Μέχρι τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Καύσωνας: Μέχρι τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Eurokinissi

Μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 44 - 46 βαθμών Κελσίου αναμένονται και σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Για ακόμα μία ημέρα, αλλά και αύριο, διατηρείται πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερα δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα. αναμένεται σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Επικίνδυνη και η ΠαρασκευήΗ Παρασκευή αναμένεται εξίσου επικίνδυνη, με πολύ υψηλή επικινδυνότητα επίσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, όπου αναμένεται σημαντική ενίσχυση των δυτικών - βορειοδυτικών ανέμων.

Οι παρατεταμένες συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στη χώρα μας έχουν αυξήσει την ευφλεκτότητα της νεκρής καύσιμης ύλης σε ακραία υψηλά επίπεδα, σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη οποιαδήποτε χρήση φωτιάς.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Αναμένονται βοριάδες και τοπικές καταιγίδες