Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πατριωτική δύναμη

Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πατριωτική δύναμη

Στην πατριωτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την απόφαση για καταψήφισε της συμφωνίας με τη Γαλλία ο Γιώργος Κατρούγκαλος επαναλαμβάνοντας τα όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας και το αίτημα ρηματικής διακοίνωσης αναφορικά με την ΑΟΖ και τη δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για μη συμμετοχή της χώρας στο Σαχέλ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας την Πέμπτη, υποστήριξε εκ νέου πως η συμφωνία πρέπει να αλλάξει και με τις γνωστές αναφορές στο Σαχέλ και το αίτημα για ρηματική διακοίνωση από την πλευρά της Γαλλίας «θα παράσχει αρωγή ακόμα και σε αμφισβήτηση της ΑΟΧ ή της υφαλοκρηπίδας».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως αν δεν γίνουν αυτά τότε «δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη συμφωνία» προσθέτοντας πως «έτσι επιβάλει η πατριωτική μας στάση». Στη συνέχεια επανήλθε μάλιστα υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ως πατριωτική δύναμη προσεγγίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροκομματικό όπως έκανε η ΝΔ. με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να επαναφέρει τα περί υψηλού κόστους στα εξοπλιστικά τονίζοντας πως «οι παλινωδίες του πρωθυπουργού, η αποχή του από το συμφωνημένο πρόγραμμα κατέληξε σε προμήθειες που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και θέτουν τη χώρα σε κούρσα εξοπλισμών που είναι άσχετη με την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» προσθέτοντας πως «στο παρελθόν είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο της μίζας».