Καταστροφές στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό - 6 νεκροί, 202 τραυματίες

Καταστροφές στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό - 6 νεκροί, 202 τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο ένας λόγω πνιγμού, και 202 τραυματίστηκαν στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι βόρεια της Σάμου και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη επαρχία της Σμύρνης.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ δήλωσε πως περίπου 20 κτίρια κατέρρευσαν στην επαρχία και ο κυβερνήτης της Σμύρνης πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έξι κτίρια κατέρρευσαν στον Μπουρνόβα και στο Μπαϊρακλί», στην επαρχία της Σμύρνης, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Live εικόνα από την Τουρκία

Στον Μπουρνόβα, οι διασώστες, με τη συνδρομή κατοίκων και αστυνομικών, προσπαθούσαν να ανοίξουν ένα πέρασμα ανάμεσα στα ερείπια μιας επταώροφης πολυκατοικίας χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση TRT.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα προσπαθούσε να απομακρύνει τα ερείπια περνώντας από τον έναν στον άλλον δοκούς και τούβλα, σύμφωνα με τα πλάνα αυτά.

Μια νεαρή γυναίκα απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει, σύμφωνα με το CNN-Turk. Άλλοι δύο άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια ενός άλλου επταώροφου κτιρίου, σύμφωνα με την TRT.

Με ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε πως «με όλα τα μέσα της Πολιτείας μας, είμαστε δίπλα στους πολίτες μας που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Αναλαμβάνουμε δράση για να κάνουμε όσα πρέπει στην περιοχή σε συντονισμό με όλους τους υπουργούς μας».

Ο νομάρχης της Σμύρνης από την πλευρά του δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες για νεκρούς, ενώ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε και αυτός ότι ο σεισμός έγινε αισθητός, αλλά δεν έκανε λόγο για θύματα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιφέρειες, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Μανίσα και η Αλικαρνασσός.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο βίντεο από την Τουρκία, τα νερά βγήκαν στον δρόμο αμέσως μετά τον σεισμό.