Κατασκευασμένος ο κορονοϊός - Κρύβουν το εμβόλιο
Αντιπρύτανης ΑΠΘ

Κατασκευασμένος ο κορονοϊός - Κρύβουν το εμβόλιο

Κατασκευασμένος είναι ο νέος κορονοϊός σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέα Γιαννακουδάκη, ο οποίος δηλώνει πως «το εμβόλιο υπάρχει ήδη και το πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας».

Μιλώντας στο TV100 ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μπορώ να υποθέσω ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, το πιθανολογώ...  Και μπορώ να υποθέσω το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας».

«Οι σκέψεις θα επιβεβαιωθούν εκ των υστερών του χρόνου, Οκτώβριο, αρχές του χειμώνα, θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ένας ακόμα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό που μού κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται, είναι πολύ μεγαλύτερη. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.

Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας: Θα κοινωνήσω με στον Θεό ότι δεν κολλάω

«Αν πιστεύω ότι η θεία κοινωνία μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο», δήλωσε η Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου και συνέχισε: «Εγώ προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θα πηγαίνουν στην εκκλησία αλλά θα έλεγα άτομα τα οποία άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, έχουν κάποιο όγκο, κάποιο αιματολογικό νόσημα, άτομα που παίρνουν κορτιζόνη, αυτά τα άτομα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, γιατί μακάρι να μην έχει γίνει διασπορά και να μείνει εκεί που είμαστε μπορούν αρχικά μέχρι νεότερης οδηγίας να παρακολουθούν κι από το σπίτι τους από την τηλεόραση»

Μιλώντας στον Realfm 97,8 η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε επίσης: «Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να πάρεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη παίρνεις γιατί μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού. Το μεγαλύτερο μυστήριο, ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις και δεν κοινωνείς.

Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου».