Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Προεκλογικά ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ με σχολικούς φύλακες

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 10:59
-A +A
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Προεκλογικά ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ με σχολικούς φύλακες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προεκλογικά ρουσφέτια» με 526 σχολικούς φύλακες.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι 526 σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, μετά από διαθεσιμότητα, ως τραυματιοφορείς (βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό) επιστρέφουν πλέον στους δήμους, με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Αλέξη Χαρίτση. 

«Η μετάταξη γίνεται με μεταφορά της θέσης τους με την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα Νοσοκομεία προέλευσης της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«526 Σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία μετά από διαθεσιμότητα ως βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό (Τραυματιοφορείς) επιστρέφουν στους Δήμους με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών από τον κο Χαρίτση.

Η μετάταξη γίνεται με μεταφορά της θέσης τους με την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα Νοσοκομεία προέλευσης της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

526 Τραυματιοφορείς φεύγουν από τα Νοσοκομεία χωρίς να αντικαθίστανται.

Οι εν λόγω συνάδελφοι πολύ σωστά εντάχθηκαν στη ΔΕ κατηγορία αφού ήταν παράνομη η μισθολογική τους υποβάθμιση.

Η κυβέρνηση με μανδύα την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προχωράει σε προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες από την αποχώρηση των Τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα τις 526 θέσεις Τραυματιοφορέων, πρώτα να προσληφθούν και μετά να μεταταχθούν οι πρώην Σχολικοί Φύλακες. Ήδη οι ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς είναι μεγάλες και με την αποχώρηση τόσου μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα επιδεινωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και στα υπόλοιπα τμήματα των Νοσοκομείων».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα