Καταγγελία φοιτητών για βίαιη επίθεση και απειλές από αγνώστους εντός του ΑΠΘ

Καταγγελία φοιτητών για βίαιη επίθεση και απειλές από αγνώστους εντός του ΑΠΘ

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν βίαιη επίθεση και απειλές από ομάδα 30 αγνώστων, εντός του χώρου του πανεπιστημίου και ζητούν να αναλάβει επιτέλους δράση η Πολιτεία και να να προστατέψει τους φοιτητές και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, διασφαλίζοντας την ασφάλειά τους απέναντι σε φαινόμενα ανομίας.

Σύμφωνα με το κείμενο των φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου, η επίθεση και οι απειλές συνέβησαν κατά τη διάρκεια καθιερωμένης συγκέντρωσής τους την περασμένη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, σημειώνοντας πως ήδη το συμβάν κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Ανάμεσα στις απειλές που δέχθηκαν, όπως οι ίδιοι περιγράφουν, είναι «..ότι ξέρουν που μένουμε και ότι αν πούμε στην αστυνομία ή αλλού γι' αυτό που έγινε, θα μας σκοτώσουν ή θα "μαζεύουμε τα δόντια μας από κάτω"».

Οι φοιτητές, στο κείμενο που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα», περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τη βίαιη επίθεση και τις απειλές που δέχτηκαν προσθέτοντας ότι μετά το περιστατικό της επίθεσης μετέβησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.