Κάρολος: Εφιαλτικό να καίγεται η Ελλάδα - Να αγωνιστούμε για την κλιματική αλλαγή

Κάρολος: Εφιαλτικό να καίγεται η Ελλάδα - Να αγωνιστούμε για την κλιματική αλλαγή

Αποκαρδιωτικές χαρακτηρίζει τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα  σε επιστολή του ο πρίγκηπας Κάρολος προς τη Daily Mail σχολιάζοντας την κλιματική κρίση που βιώνει όλο και πιο έντονα ο πλανήτης μας. 

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στη χώρας μας αφού όπως αναφέρει λόγω των οικογενειακών σχέσεων με την Ελλάδα, πάντα ένιωθε ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη. 

«Ήταν πραγματικά εφιαλτικό να βλέπεις τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, άγριες φλόγες κατάπιαν  χιλιόμετρα από το φημισμένο τοπίο της χώρας, πάνω από 100.000 εκτάρια δάσους και αγροτικών γαιών και προκάλεσαν την τραγική απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών τόσων πολλών ανθρώπων» γράφει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει: «Ένιωθα από καιρό ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για οποιαδήποτε χώρα να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική κρίση μόνη της. Οι Βρετανοί πυροσβέστες κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν στην Ελλάδα, αλλά όλοι πρέπει να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή στο σύνολό της»