Καπραβέλος: Lockdown για ανεμβολίαστους και επέκταση της χρήσης μάσκας για όλους

Καπραβέλος: Lockdown για ανεμβολίαστους και επέκταση της χρήσης μάσκας για όλους

Αναφορά σε λήψη αυστηρότερων μέτρων έκανε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας συγκεκριμένα την επέκταση της χρήσης της μάσκας για όλους, «πράσινο πάσο» σε όλους τους κλειστούς χώρους και lockdown για τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι σε ενδεχόμενο που δε θα ληφθούν τα εν λόγω μέτρα, θα υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος ζητώντας αυστηρότερα μέτρα. 

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, «η νύχτα για μια ακόμα φορά στο Παπανικολάου ήταν εφιαλτική παρόλο που δεν εφημερεύαμε». Μεγάλος όγκος των ασθενών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι συνάδελφοί μου δώσανε μεγάλη μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή». «Δε δεχόμαστε ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε πληρότητα 110%» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Επιτέλους η πολιτεία άλλαξε το επιχειρησιακό της σχέδιο αυτή είναι η μεγάλη μας ελπίδα. Η υποχρεωτικότητα είναι το μεγάλο μας όπλο, είναι η μόνη μας ελπίδα να ελέγξουμε την πανδημία… Αν μας άκουγε από το καλοκαίρι η πολιτεία δε θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα του 4ου κύματος» σχολίασε ο γιατρός.

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω  επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα. Πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία, μάσκες παντού εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι, λοκντάουν των ανεμβολίαστων, ‘πράσινο πάσο’ σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ακόμα και τα παιδιά μας να κάνουν περισσότερες διακοπές, η μόλυνση είναι τεράστια και το ΕΣΥ δεν αντέχει». 

Θα πρέπει, προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος, να δώσουμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων σε σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας όλου του ΕΣΥ.