Καμία θέση τα περιστατικά βίας στα σχολεία
Νίκη Κεραμέως

Καμία θέση τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Το λύκειο του Βύρωνα επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στο οποίο σημειώθηκε χθες το περιστατικό βίας που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ένας 17χρονος μαθητής και η αδερφή του από συμμαθητές του και εξωσχολικούς.

Η κ. Κεραμέως έκανε για ένα  περιστατικό πρωτοφανούς βίας το οποίο και καταδίκασε απερίφραστα, ενώ τόνισε πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει από τα αρμόδια όργανα καθώς όπως είπε έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως παρουσίασε και τις λύσεις που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, θα ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς ήδη έχει δώσει εντολή και θα είναι από σήμερα το απόγευμα μια ομάδα ψυχολόγων οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω.

Εν συνεχεία οι μακροχρόνιες λύσεις όπως δήλωσε αναφέρονται στην  ίδρυση του θεσμού ενός δασκάλου εμπιστοσύνης στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν πιο εύκολα να πάνε να μιλήσουν και στην εισαγωγή νέων θεματικών που θα βοηθήσουν στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών.