Καμία αναφορά Τραμπ στην παραπομπή του - «Κανένας υποστηρικτής μου δεν θα έκανε χρήση βίας»

Καμία αναφορά Τραμπ στην παραπομπή του - «Κανένας υποστηρικτής μου δεν θα έκανε χρήση βίας»

Στη δημοσιότητα έδωσε, λίγο μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που τον παραπέμπουν σε δίκη στη Γερουσία, ο απερχόμενος πρόεδρος, το διάγγελμά του στο οποίο δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στην παραπομπή του.

Μάλιστα, για ακόμη μία φόρα δεν ανέφερε το όνομα του Μπάιντεν, ενώ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, λέγοντας πως αυτοί που χρησιμοποίησαν βία δεν ήταν οπαδοί του.

«Καταδικάζω απερίφραστα τη βία που είδαμε την περασμένη εβδομάδα», διαβεβαίωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Η βία και ο βανδαλισμός δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη χώρα μας και καμία θέση στο κίνημά μας», συνέχισε. «Η βία του όχλου είναι ενάντια σε όλα όσα πιστεύω και σε όλα όσα αντιπροσωπεύει το κίνημά μας».

«Κανένας από τους αληθινούς υποστηρικτές μου δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ της πολιτικής βίας», υποστήριξε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, μία εβδομάδα μετά την κατάληψη της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου από οπαδούς του.

«Αν το κάνατε αυτό δεν υποστηρίζετε το κίνημά μας, του επιτίθεστε, επιτίθεστε στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό», επέμεινε αναφερόμενος στην εισβολή στο εμβληματικό κτίριο.

«Τώρα, ζητώ από όλους όσοι πίστεψαν ποτέ στο πρόγραμμά μας να σκεφτούν τρόπους να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να προωθήσουμε την ειρήνη στη χώρα μας», συνέχισε.

Δεν πρέπει να υπάρξει «καθόλου βία, καμία παραβίαση του νόμου, κανένας βανδαλισμός οποιουδήποτε είδους» σε διαδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ώστε η ορκωμοσία του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να γίνει με τάξη και ασφάλεια.