ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Κάλεσμα πρόκληση στα συλλαλητήρια από Κουφοντίνα - Προαναγγέλλει λήξη απεργίας

Κάλεσμα πρόκληση στα συλλαλητήρια από Κουφοντίνα - Προαναγγέλλει λήξη απεργίας

Έμμεση προαναγγελία λήξης της απεργίας πείνας από τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος με δήλωσή του εμφανίζεται ως η… αιτία των διαδηλώσεων και των συλλαλητηρίων που εξελίσσονται εν μέσω πανδημίας με την υπόστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Η δήλωσή του σχετικά με τον «κόσμο που κατεβαίνει στους δρόμους» εκθέτει όλους όσοι απευθύνουν προσκλητήρια στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο αρχιεκτελεστής της 17 Ν μέσα από τη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η δικηγόρος του εμφανίζεται να υπαναχωρεί ως προς την απεργία πείνας και το αίτημα του να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του εκθέτοντας ταυτόχρονα όλους όσοι έσπευσαν για μικροκομματικούς και πολιτικούς λόγους να το υιοθετήσουν θέτοντας θέμα «κράτους δικαίου» και κάνοντας λόγο για «δημοκρατία που εκδικείται».

Ταυτόχρονα όμως εκθέτει και όλους όσοι το τελευταίο διάστημα απευθύνουν προσκλητήρια εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων με πρόσχημα την αστυνομοκρατία και την καταστολή των δικαιωμάτων χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια φρασεολογία ενώ θέτει κάτω από την «ομπρέλα» του και τους συμμετέχοντες σε αυτές μεταξύ των οποίων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λουκάς της 17Ν απευθύνει μάλιστα ένα κάλεσμα-πρόκληση χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε διάφορες περιοχές με ανοιχτές προσκτήσεις από οργανώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «νέα ελπίδα», ενώ ευχαριστεί όλους τους «προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία» συντάσσοντάς τους επί της ουσίας με τις δικές του ενέργειες.

Η δήλωση του Δ. Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.»