Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στο επίκεντρο των φαινομένων η Β. Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στο επίκεντρο των φαινομένων η Β. Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται αυτή την ώρα τα εντονότερα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία τις προηγούμενες ώρες είχε χτυπήσει νοτιότερες περιοχές της χώρας.  Mήνυμα στα κινητά με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές του Λαγκαδά της Βόλβης και της Χαλκιδικής, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δέχθηκαν πολίτες μέσω του 112 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικό Μέσο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Mήνυμα στα κινητά με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές του Λαγκαδά της Βόλβης και της Χαλκιδικής, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δέχθηκαν πολίτες μέσω του 112.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου στο Κιλκίς, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγ. Σπυρίδωνα στην Πιερία, και στο 1ο χιλιόμετρο ανώνυμης οδού που συνδέει το δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με το 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας.

Aπό το 38ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχει διαθέσει περισσότερα από 30 μηχανημάτα έργου, στους δήμους Αριστοτέλη και Σιθωνίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, που συνεχώς προκύπτουν, από την κακοκαιρία, καθώς το φαινόμενο «Μπάλλος» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, είναι σε ετοιμότητα να διατεθούν μηχανήματα και σε άλλους δήμους του νομού, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση αργά το απόγευμα της Παρασκευής στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης), στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης, στο 90ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών - Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας - Μουδανιών και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.