Καβάλα: Χωρίς αντισώματα βρέθηκε γιατρός που κατέθεσε πιστοποιητικό εμβολιασμού

Καβάλα: Χωρίς αντισώματα βρέθηκε γιατρός που κατέθεσε πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης που κατέθεσε προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα μετά τις καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά και μέχρι στιγμής εντοπίστηκε γιατρός να μην έχει αντισώματα του κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ χωρίς αντισώματα βρέθηκε σήμερα, Τρίτη, γιατρός η οποία προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Βουλγαρία.

Αν και το πιστοποιητικό ήταν γνήσιο και καθόλα νόμιμο, καθώς προέρχεται από νοσοκομείο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η γιατρός υποβλήθηκε σε τεστ αντισωμάτων στο πλαίσιο των ελέγχων που είναι σε εξέλιξη.

Σε ρεπορτάζ του Mega η γιατρός φέρεται να δήλωσε ότι τα εμβόλια «δεν την πιάνουν» και εκεί οφείλεται το γεγονός ότι δεν έχει αντισώματα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και αναμένονται οδηγίες αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 10 πιστοποιητικά νόσησης εξετάζονται μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως ανέφερε προ ημερών και ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας προβλέπονται βαρύτατες ποινές κατά ιδιωτών ιατρών οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε βάρος όσων εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή βεβαιώσεις νόσησης από Covid-19.