Κ. Παπακώστα για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 12:42
-A +A
Κ. Παπακώστα για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

Στη δήλωση ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου προστατεύτηκε όπως ήθελαν οι πολίτες και ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, ενώ δεν υπήρξαν και καταστροφές προχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σχετικά με τα επεισόδια την ημέρα της επετείου της 17ης Νοέμβρη και την αντιμετώπισή τους από την αστυνομία.

«Η όλη προσπάθεια και επιχείρηση έγινε με σεβασμό στο κράτος δικαίου, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό, ο οποίος λέει ότι το κράτος θα είναι σεβαστό από όλους, "urbi et orbi" ήταν το μήνυμα», δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Οριοθετήθηκε η εκκίνηση μιας συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο κράτος. Δώσαμε κι ένα μήνυμα, διότι αφενός μεν προστατεύτηκε η επέτειος όπως ήθελαν οι πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν εκεί με την παρουσία τους, τη διάθεσή τους και τα συναισθήματά τους γι' αυτήν την επέτειο, δεν αμαυρώθηκε η πορεία, δεν υπήρξαν καταστροφές και περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων, οι οποίοι δεν σέβονται το κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, εκεί που περιορίστηκε και δόθηκε και ένα μήνυμα ότι θα είναι ισχυρή η απάντηση μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου», ανέφερε η κ. Παπακώστα.

Σε ό,τι αφορά την έκταση των επεισοδίων, η υφυπουργός σημείωσε: «Περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο και δεν υπήρξε παραπέρα καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική, ούτε στην οικονομική ζωή της πόλης και βέβαια έγιναν τα δέοντα, ό,τι έπρεπε να συμβεί από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευτεί η ζωή της πόλης, η κανονικότητά της,παράλληλα με την προστασία και της επετείου και όλων που έπρεπε να προστατευτούν».

Κληθείσα να σχολιάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο τη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, η κ. Παπακώστα παρατήρησε: «Αυτού του είδους οι μυστικές συναντήσεις -αν υπάρχουν- και πάντως η εν κρυπτώ συζήτηση με επιχειρήματα, τα οποία δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα του θέματος, προφανώς χαρακτηρίζουν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, την προσπάθεια που κάνει και τον κύκλο ο οποίος τον περιβάλλει και τον συμβουλεύει».

Αναφερόμενη στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε την ανάγκη «να κατατείνουμε σε μία συμφωνία, με συναίνεση να πείσουμε για το ανάλογο Σύνταγμα, και τον ανάλογο θεμελιώδη χάρτη της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και προκλήσεις».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα