Κ. Χατζηδάκης: «Θέατρο του παραλόγου» από την αντιπολίτευση

Κ. Χατζηδάκης: «Θέατρο του παραλόγου» από την αντιπολίτευση

Για «αντιπολίτευση των κραυγών» έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, τονίζοντας ότι η στάση της πρόκειται για «θέατρο του παραλόγου».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως «είμαι στη Βουλή από το 2007. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό» και χαρακτήρισε «αποκύημα της φαντασίας» τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το Άρθρο 44 του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε τη συμμόρφωση προς την ευρωπαϊκή πρακτική, παρομοιάζοντας την αντιπαράθεση με φόντο τους υδρογονάνθρακες ως «συζήτηση περί όνου σκιάς».

Παράλληλα τόνισε ότι οι περιοχές Natura «προφανώς προστατεύονται και πρέπει να προστατεύονται», προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα ισχύει το δίκαιο του ισχυρού, αλλά προσπαθούμε να βάλουμε τάξη» μέσα από 4 κατηγορίες, διαβαθμισμένες ως προς την δυνατότητα αξιοποίησης.

Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές μελέτες, επιχειρησιακό σχέδιο και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος εξήγησε ο υπουργός , αναφέροντας χαρακτηριστικά «πείτε μου σε ποια χώρα της ΕΕ υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνω εγώ».

Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως πλέον αντί «κάθε μελετητής να κάνει το δικό του» θα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα περνά μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων. Ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στα ευρωπαϊκά όργανα κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εκκρεμούν 5 καταδίκες κατά της Ελλάδας από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.