Κ. Βελόπουλος: «Αυταρχισμός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Κ. Βελόπουλος: «Αυταρχισμός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Την αντίθεσή του προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών στα σχολεία εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας «αυταρχική και ρατσιστική» την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Πιο αναλυτικά, κατά την τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και της Πολεοδομικής Νομοθεσίας, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επιτρέπει την διαγραφή μαθητών από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία σε περίπτωση που οι γονείς τους έχουν αρνηθεί να τα εμβολιάσουν.

«Είναι αυταρχισμός και ρατσισμός. Απομονώνονται αυτοί που έχουν άλλη άποψη. Και δεν είμαι εναντίον του εμβολίου, αλλά είμαι εναντίον της υποχρεωτικής επιβολής του. Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, σε έρευνα που έκανε, αναφέρει ότι ο ιός μεταλλάσσεται. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων εξ αιτίας της μετάλλαξης του ιού. Το είπαν και ο κ. Τσιόδρας και η κ. Λινού. Δικοί σας άνθρωποι είναι. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Θα είστε για λίγο καιρό εδώ μέσα με αυτές τις επιλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τον διαγωνισμό για την προμήθεια rapid tests. 

«Κοιτάξτε πώς γίνονται όλα με φωτογραφικό τρόπο. Λέμε στον ΠΟΥ ότι θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα τεστ που είναι εγκεκριμένα: το εξής ένα. Ωραία φωτογραφική απόφαση. Σωστό κάδρο», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για ωμή εξαπάτηση και απάτη των Ελλήνων πολιτών πολλών εκατομμυρίων ευρώ». Κατήγγειλε επίσης τον ΕΟΔΥ, για «τήρηση διπλών βιβλίων».

«Διαφορετικά κρούσματα αναφέρονται στο ένα βιβλίο στην ΗΔΙΚΑ και διαφορετικά στο άλλο στον ΕΟΔΥ. Ορίστε, εδώ έχω τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά. Και το αποδεικνύει ότι είστε κομπιναδόροι». 

«Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα είναι κλειστά τα εστιατόρια και τα μπαρ μέχρι να εμβολιαστούν οι Έλληνες. Δηλαδή έχουμε τον επιχειρηματία, που έχει κλείσει το μαγαζί του, αλλά όσο καιρό παραμένει κλειστό θα πληρώνει φόρους, τέλη, ασφάλεια, ΔΕΗ. Μα πώς θα γίνει αυτό; Βρείτε ένα τρόπο! Δεν γίνεται να κρατάς κλειστό το μαγαζί του ανθρώπου αλλά να απαιτείς να συνεχίζει να πληρώνει. Σκοτώνετε την οικονομία», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και σημείωσε:

«Όμως όλα αυτά τα προβλήματα με κάποιο τρόπο θα λυθούν αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Έχουμε γιατρούς που επισημαίνουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από δω και στο εξής θα είναι τεράστια».