8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

JPMorgan: Επενδύσεις 30 δισ. δολαρίων κατά της φυλετικής ανισότητας

JPMorgan: Επενδύσεις 30 δισ. δολαρίων κατά της φυλετικής ανισότητας

Η JPMorgan Chase & Co ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 30 δισ. δολάρια για την εξομάλυνση των φυλετικών ανισοτήτων μέσα στα 5 επόμενα χρόνια. Πρόκειται για την σημαντικότερη επιχειρηματική δέσμευση σε σχέση με το φυλετικό ζήτημα από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να διοχετεύσει 8 δισ. δολάρια σε νέα στεγαστικά δάνεια για μαύρους και ισπανόφωνους, 14 δισ. δολάρια σε δάνεια για κατασκευή κατοικιών, 2 δισ. σε δάνεια για μικρές επιχειρήσεις και 2 δισ. σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκριτικά, η Bank of America και η Citigroup έχουν αναλάβει παρόμοιες δεσμεύσεις, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων η κάθε μία.

Όπως σημειώνει το Reuters, μια ευρεία γκάμα αμερικανικών εταιρειών, από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως το Facebook έως παραγωγούς καταναλωτικών προϊόντων όπως η Kraft Heinz, έχουν ανακοινώσει οικονομικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου, που οδήγησε σε εβδομάδες διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δέσμευση όμως της JPMorgan ξεχωρίζει λόγω του τρόπου με τον οποίο η τράπεζα ενσωματώνει την πρωτοβουλία αυτή σε όλα τα επιχειρηματικά πεδία της.

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες τράπεζες βασίζονται κυρίως σε επιδοτήσεις προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανάπτυξης κοινοτήτων, τα οποία στη συνέχεια διαχειρίζονται τη διάθεση δανείων σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Η τράπεζα έχει επίσης δεσμευτεί να αυξήσει τη συνεργασία της με προμηθευτές που προέρχονται από μειονότητες, να βελτιώσει τη φυλετική ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού της, και να ανοίξει 100 υποκαταστήματα σε κοινότητες χαμηλών εισοδημάτων.