7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ιταλία: Το εμβόλιο Astrazeneca θα χορηγείται σε πολίτες 60 ετών και άνω

Ιταλία: Το εμβόλιο Astrazeneca θα χορηγείται σε πολίτες 60 ετών και άνω

Το εμβόλιο strazeneca κατά του κορονοϊού θα χορηγείται μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω στην Ιταλία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο θάνατος μιας κοπέλας δεκαοκτώ ετών η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με Astrazeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, να υιοθετήσουν μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της Astrazeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους. Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ