Ιταλία - Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα που εντοπίστηκε στη Νάπολη

Ιταλία - Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα που εντοπίστηκε στη Νάπολη

Ο πρώτος Ιταλός πολίτης ο οποίος βρέθηκε σήμερα θετικός στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, είναι ένας μάνατζερ ο οποίος τις περασμένες ημέρες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, προερχόμενος από την Μοζαμβίκη.

Έχει κάνει δυο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 και, έως ώρα, τα συμπτώματά του είναι ελαφρά.

Πιο αναλυτικά, ο μάνατζερ, με καταγωγή από την Κάτω Ιταλία, επέστρεψε πριν δέκα ημέρες από την Αφρική και μετά την άφιξή του στο Μιλάνο, πήγε στην πόλη Καζέρτα, έξω από την Νάπολη, όπου ζει με την πενταμελή οικογένειά του.

Ο ασθενής προέκυψε θετικός όταν επέστρεψε στο Μιλάνο και υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ, για να επιβιβασθεί σε νέα πτήση με προορισμό την Αφρική.

Ο πέριφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, μετά και την τελευταία αυτή εξέλιξη, κάλεσε με έμφαση όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να φορούν την προστατευτική μάσκα, και προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο Μιλάνο από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στη Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορονοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, στην εν λόγω χώρα τα περιστατικά είναι 4.982.022, με 133.627 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.826.

 Διαβάστε ακόμα:

Δύο κρούσματα της «Όμικρον» και στη Βαυαρία

«Όμικρον»: Μετά το Βέλγιο ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία - Τι σχεδιάζουν Pfizer, Moderna και AstraZeneca

Μετάλλαξη Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία

«Όμικρον»: Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκαν στη Βρετανία

Ολλανδία - Κορονοϊός: 61 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική εξετάζονται εάν μολύνθηκαν από την Όμικρον

«Όμικρον»: Σε προληπτική καραντίνα 5 Έλληνες που επέστρεψαν από Ν. Αφρική - Σε ισχύ τα νέα μέτρα