Ιταλία - κορονοϊός: Στους 463 οι νεκροί – 97 μέσα σε ένα 24ωρο

Ιταλία - κορονοϊός: Στους 463 οι νεκροί – 97 μέσα σε ένα 24ωρο

Σε 463 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιταλία, εκ των οποίων τα 333 μόνο στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν επιπλέον 97 νέοι θάνατοι οι 66 στη Λοβαρδία), σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα μα τις ιταλικές αρχές , συνολικά, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονΟϊό 7.985 πολίτες. Σε σχέση με χθες, διαγνώσθηκαν 1.598 νέοι ασθενείς

Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοχεία που γνωστοποίησαν οι ιταλικές υγειονομικές αρχές η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνια, του 10% από 60 έως 69, του 31% από 70 έως 79 χρόνια, 44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 χρόνια, ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταγμα η κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την Λομβαρδία, όπου ο κορονοϊός έχει προσβάλει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, αλλά και 14 ακόμα επαρχίες μετά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού. Σημειώνεται ότι η καραντίνα αφορά ολόκληρες τις επαρχίες και όχι μόνο τις ομώνυμες πόλεις, με αποτέλεσμα να περιορίζονται συνολικά 16 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 25% του ιταλικού πληθυσμού.

Πρόκειται για τις επαρχίες: Μόντενα, Πάρμα, Πλακεντίας (Πιατσέντζα), Ρέτζο-Εμίλια, Ρίμινι,, Πέζαρο-Ουρμπίνο (Πεσάρο ε Ουρμπίνο), Βενετίας,  Πάδοβας, Τρεβίζο, Άστι, Αλεξάνδρειας, Νοβάρα, Βερμπάνο-Κούζιο-Όσολα και Βερτσέλλι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τις 3 Απριλίου.

Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες. Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, τέλος, μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Στη Νάπολη, κρατούμενοι ανέβηκαν στην ταράτσα των φυλακών Πότζιο Ρεάλε, ενώ πολλοί συγγενείς τους διαδηλώνουν και ζητούν να δοθεί αμνηστία λόγω κορονοϊού.