7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Ιταλία: Ικανοποίηση των Περιφερειών για την έγκριση του ενισχυμένου πράσινου πάσου

Ιταλία: Ικανοποίηση των Περιφερειών για την έγκριση του ενισχυμένου πράσινου πάσου
Ap Images

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών και της ευρύτερης περιοχής της Τεργέστης, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του «ενισχυμένου πράσινου πάσου» από την κυβέρνηση Ντράγκι.

«Χωρίς το μέτρο αυτό, αν μια περιοχή γινόταν «πορτοκαλί ζώνη», λόγων αύξησης των κρουσμάτων, θα έκλειναν και πάλι όλες οι εμπορικές δραστηριότητες», τόνισε ο Φεντρίγκα.

Πρόσθεσε, δε, ότι «τα μέτρα αυτά δεν αποκλείουν μέρος των πολιτών, αλλά επιτρέπουν σε όποιον έχει εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα». Ο Φεντρίγκα, παράλληλα, υπογράμμισε οτι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πεισθούν οι αναποφάσιστοι που έως τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είσοδος σε καφέ και θέατρα

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ενέκρινε απόψε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες, και σε θεραπευμένους από τον ιό, η είσοδος σε καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, δημόσιες εκδηλώσεις, ντίσκο, αθλητικά ραντεβού και γιορτές.

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνον στο γραφείο τους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία, υπό τον όρο ότι θα φέρουν μαζί τους αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορονοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι, στους διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, θα είναι δειγματοληπτικοί. Πολλοί σχολιαστές, όμως, εκφράζουν επιφυλάξεις, δεδομένου ότι έως τώρα, έγιναν ελάχιστες επαληθεύσεις σχετικά με την τήρηση των κανόνων του «απλού πράσινου πάσου», το οποίο υιοθετήθηκε στις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ