Ιταλία: Διαμαρτυρία Σαλβίνι - Μπερλουσκόνι - ακροδεξιών στο κέντρο της Ρώμης

Ιταλία: Διαμαρτυρία Σαλβίνι - Μπερλουσκόνι - ακροδεξιών στο κέντρο της Ρώμης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρώμης, την οποία οργάνωσαν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας και -μετά από πολλούς ενδοιασμούς- η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το σύνθημά τους ήταν «η Ιταλία που δεν το βάζει κάτω» με κύριο στόχο να αμφισβητηθεί, με συμβολικό τρόπο, η πολιτική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών του.

Ενώ, όμως, είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρναν μέρος στην πορεία (μόλις τριακοσίων μέτρων, στην κεντρική οδό Ντελ Κόρσο) μόνον λίγες εκατοντάδες άτομα, τελικά ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μερικές χιλιάδες. Στην «Πλατεία του Λαού», ξεδίπλωσαν μια τεράστια ιταλική σημαία.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη εκτίμηση, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι σαφές ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ ο Ματέο Σαλβίνι, δίπλα σε δημοσιογράφους και υποστηρικτές του, κατέβασε την χάρτινη μάσκα για να κάνει δηλώσεις.

Παράλληλα, σε απόσταση λίγων μέτρων, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Κόντε και μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης «Νέα Δύναμη». Ορισμένα στελέχη της απάντησαν με απειλητικό τρόπο σε όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την επικινδυνότητα του σημερινού συνωστισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ