Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων και μείωση νεκρών από τον κορονοϊό

Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων και μείωση νεκρών από τον κορονοϊό

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 55 άνθρωποι και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα, με το συνολικό   αριθμό των περιστατικών κορονοϊού να ανέρχεται στα 233.515  και οι νεκροί στα 33.530. Μειώνεται και ο αριθμός ασθενών στις ΜΕθ.

   Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 233.197 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.475 άνθρωποι

Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός τύπος σημειώνει ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, και ότι πάνω από τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία.

Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Alessandra Tarantino