Ισπανία: Διπλασιασμός θανάτων σε μία ημέρα - Διάγγελμα Σάντσεθ

Ισπανία: Διπλασιασμός θανάτων σε μία ημέρα - Διάγγελμα Σάντσεθ

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των θανάτων από το Covid-19 σε μία ημέρα, από 47 χθες στους 84 σήμερα.

Η Ισπανία έχει 3.003 κρούσματα του κορονοϊού και μετά την Ιταλία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία. 

Σε διάγγελμά του ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ,  ανακοίνωσε τη στήριξη των περιφερειών με 3,8 δισ. ευρώ, από τα οποία στην υγεία δίνει 1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ παράλληλα τονώνει την οικονομία με ένα πακέτο 14 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Σάντσεθ έκανε λόγο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην οικονομία».

Επίσης, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε την Πέμπτη η Ιρένε Μοντέρο. Η Υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης Σάντσεθ, που ανήκει στους Ποδέμος, λαμβάνει ήδη αγωγή έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Εν τω μεταξύ σε καραντίνα έχει ήδη τεθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και σύζυγος της Μοντέρο) Πάμπλο Ιγκλέσιας ενώ τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής θα εξεταστούν στο σύνολό της.

Η ισπανική κυβέρνηση τέλος πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορά της με το Μαρόκο στη Μελίγια έτσι ώστε να αποφύγει νέα κρούσματα.