7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ισχυρή έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης Ασπροπύργου- Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική, Πελοπόννησο

Ισχυρή έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης Ασπροπύργου- Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική, Πελοπόννησο
Πηγή φωτ: twitter

Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε Αττική, Πελοπόννησο μετά το μπλακ άουτ που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Την πυρκαγιά προκάλεσε βραχυκύκλωμα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί εκτός λειτουργίας και να προκληθούν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τελικά και γύρω στη 1.30 το πρωί, επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, καθώς και οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα στην Δυτική Αττική. Το ίδιο συνέβη στην Πελοπόννησο για τις περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Στην διάρκεια της νύχτας, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνέχισαν να εργάζονται προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

F

Στο σημείο μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Μανουσάκης

Στα social media υπάρχουν ήδη κάποια βίντεο με τη φωτιά στην περιοχή του Ασπρόπυργου: