Ιρανός στρατηγός απειλεί τον Τραμπ: Αν αρχίσεις πόλεμο εμείς θα τον τελειώσουμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 13:30
-A +A
Ιρανός στρατηγός απειλεί τον Τραμπ: Αν αρχίσεις πόλεμο εμείς θα τον τελειώσουμε

Ο επικεφαλής της ιρανικής στρατιωτικής δύναμης Αλ Κοντς προειδοποίησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ να μην αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

«Είμαστε κοντά σου, εκεί που δεν μπορείς καν να φανταστείς. Έλα. Είμαστε έτοιμοι. Αν ξεκινήσεις πόλεμο, εμείς θα τον τελειώσουμε», προειδοποίησε ο Κασέμ Σολεϊμανί σε ομιλία του στην πόλη Χαμεντάν, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

«Γνωρίζεις ότι αυτός ο πόλεμος θα καταστρέψει όλα όσα έχεις. Εσύ θα ξεκινήσεις τον πόλεμο, όμως εμείς θα επιβάλουμε το τέλος του. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις να μην προσβάλεις τον ιρανικό λαό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Γνωρίζεις τη δύναμή μας στην περιοχή και τις ικανότητές μας στον ασύμμετρο πόλεμο», πρόσθεσε ο Σολεϊμανί.

Εξάλλου ο επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να απειλεί εκείνον και όχι τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

«Ως στρατιώτης είναι καθήκον μου να απαντήσω στις απειλές του Τραμπ. Αν θέλει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, θα πρέπει να συνομιλεί μαζί μου, όχι με τον πρόεδρο», υπογράμμισε ο Σολεϊμανί.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ έγραψε στο Twitter απαντώντας σε σχόλια του Ροχανί: «Ποτέ, ποτέ μην απειλήσεις ξανά τις ΗΠΑ, γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί».

Ο Σολεϊμανί απάντησε σήμερα: «Η γλώσσα του Τραμπ είναι αυτή των νυχτερινών κέντρων και των καζίνο. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε ένα έθνος μαρτύρων και ότι τον περιμένουμε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα