Ιράν: Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ντ. Τραμπ για την δολοφονία Σολεϊμανί

Ιράν: Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ντ. Τραμπ για την δολοφονία Σολεϊμανί

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ εξέδωσε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στις αρχές του έτους.

Εκτός από τον πρόεδρο Τραμπ το Ιράν κατηγορεί ακόμη περίπου 30 άτομα για τη δολοφονία του επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020 στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Αλί Αλχασιμέρ, εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν κατονόμασε κάποιον άλλο από τους  κατηγορούμενους, τόνισε ωστόσο ότι το Ιράν θα συνεχίζει να προσβλέπει στη δίωξη του Ρεπουμπλικανού, ακόμη και μετά το τέλος της προεδρίας του.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο σύλληψης, η (μάλλον συμβολική) κίνηση του Ιράν υπογραμμίζει την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στη χώρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη στιγμή που ο Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Η Interpol δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το ιρανικό αίτημα.

AP Photo/Alex Brandon