ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ρεκόρ, μετά τη νέα διεύρυνση των μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν σε 6,65 εκατ. την περασμένη εβδομάδα από 3,3 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Σε έρευνα του Reuters τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων οι οποίοι ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. με άλλους να κάνουν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας στην ιστορία τους, με την  παγκόσμια οικονομία παράλληλα να πραγματοποιεί βουτιά, κάτι που αναμένεται να επιτείνει την κατάσταση τους επόμενους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, με βάση τα νεότερα αυτά δεδομένα, η αμερικανική οικονομία υφίσταται ένα καταστροφικό χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 9,93 εκατ. σε διάστημα δύο εβδομάδων ενώ στο ίδιο διάστημα έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες.

Επισημαίνεται επίσης, περισσότεροι από το 80% των Αμερικανών υπόκεινται σε κάποιου είδους περιορισμών στις μετακινήσεις τους, σε σχέση με λιγότερο από το 50% που κυμαινόταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα κρατικά γραφεία ανεργίας να έχουν κατακλυστεί από αιτήσεις.