ΗΠΑ: Παραμένουμε ανοικτοί στο διάλογο με την Κίνα

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 20:15
-A +A
ΗΠΑ: Παραμένουμε ανοικτοί στο διάλογο με την Κίνα

Οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στον διάλογο με την Κίνα για την επίλυση της μεταξύ τους εμπορικής αντιπαράθεσης, διαβεβαίωσε σήμερα ένας εκ των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, μία ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον διατύπωσε νέες απειλές σχετικά με την επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι τηλεφωνικές μας γραμμές είναι ανοικτές. Ήταν πάντα ανοικτές» δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, όπου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο ανοικτή χώρα στον κόσμο.

Εντούτοις, ο Αμερικανός αξιωματούχος έσπευσε να δικαιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με στόχο να υποχρεώσει την Κίνα να εξισορροπήσει τις εμπορικές συναλλαγές της με τις ΗΠΑ.

Ο Πίτερ Ναβάρο, που θεωρείται ότι κρατά σκληρή στάση προς το Πεκίνο, επανέλαβε τις δηλώσεις που έχει κάνει εδώ και μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ: η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθούν πλέον τις εμπορικές πρακτικές που κρίνουν πως είναι άδικες.

Εξήγησε ότι οι νέοι δασμοί ύψους 25% που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών που δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα.

«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος παρά τις προσπάθειες του προέδρου και της ομάδας του» σχολίασε επίσης, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινμπίνγκ παραμένουν πολύ καλές.

Ο Πίτερ Ναβάρο εκτίμησε επίσης ότι «η Κίνα έχει να χάσει περισσότερα από τις ΗΠΑ» κι ότι ο αντίκτυπος στους Αμερικανούς καταναλωτές των αμοιβαίων τελωνειακών δασμών από την Κίνα θα είναι περιορισμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα