Ιntel: Θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίων τσιπ στην Αριζόνα

Ιntel: Θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίων τσιπ στην Αριζόνα

Η αμερικανική Intel σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της με στόχο να κερδίσει την Apple και άλλους βασικούς πελάτες από τον ασιατικό της αντίπαλο την ταϊβανέζικη TSMC.

Ο διευθύνων συμβουλος Πατ Γκελσινγκερ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Intel θα επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα chip στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θέλοντας να προσφέρει «παγκόσμιας κλάσης υπηρεσίες κατασκευής» ώστε να προσελκύσει την Apple και την Qualcomm, δύο βασικούς πελάτες της TSMC.

Η Intel σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο εγκαταστάσεων τσιπ στην Αριζόνα και να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα, με την ονομασία Intel Foundry Services. 

Η προγραμματισμένη επέκταση στην Αριζόνα έρχεται καθώς η TSMC θα ξεκινήσει και αυτή την κατασκευή ενός εργοστασίου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ίδια πολιτεία. 

Η Intel δήλωσε ότι θα στοχεύσει επίσης  σε πελάτες παρόχων υπηρεσιών cloud - οι οποίοι συνεργάζονται με εταιρείες όπως η Google, η Amazon και ακόμη και η Alibaba Group Holding.