Ινδία - Kορονοϊός: Τα νέα κρούσματα έφθασαν τις 22.775 τις τελευταίες 24 ώρες

Ινδία - Kορονοϊός: Τα νέα κρούσματα έφθασαν τις 22.775 τις τελευταίες 24 ώρες

Η Ινδία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 22.775 νέες μολύνσεις COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν πως πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις, όπως η εθνική πρωτεύουσα Νέο Δελχί, το οικονομικό κέντρο Μουμπάι και η Κολκάτα στα ανατολικά, καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, οι μολύνσεις έφθασαν τις 3.450 τις τελευταίες 24 ώρες με τουλάχιστον 1.950 περιστατικά να αναφέρονται στην Κολκάτα, την πρωτεύουσα. Δεκαέξι μολύνσεις με την παραλλαγή Όμικρον έχουν καταγραφεί στη Δυτική Βεγγάλη.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κολκάτα κήρυξε 17 ζώνες περιορισμού σε οικιστικά συμπλέγματα όπου έχουν καταγραφεί περισσότερες από πέντε μολύνσεις. Οι άνθρωποι που ζουν στις ζώνες αυτές δεν επιτρέπεται να φύγουν από την περιοχή ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Ο Ατζόι Τσακρομπάρτι, διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών της πόλης, δήλωσε πως πραγματοποιεί συναντήσεις με ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υγειονομικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία βίωσε ένα ολέθριο δεύτερο κύμα COVID-19 πέρυσι, όταν ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων μολύνσεων έφθασε περίπου τις 400.000.

Ο αριθμός έπεσε σημαντικά από τότε. Για πολλούς μήνες ο εθνικός απολογισμός παρέμεινε πολύ κάτω από τις 10.000 μολύνσεις την ημέρα.

Τώρα αξιωματούχοι και ιατρικοί αξιωματούχοι φοβούνται πως η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού μπορεί να πυροδοτήσει ένα τρίτο κύμα της ασθένειας.