Ίλιον: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τους γονείς του 2,5 ετών αγοριού

Ίλιον: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τους γονείς του 2,5 ετών αγοριού

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε η τραγική υπόθεση του θανάτου του μόλις 2,5 ετών αγοριού, χτες τα ξημερώματα στο Ίλιον, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι μπήκε προχτές το βράδυ στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς. Στις 5 το πρωί που ξύπνησε η μητέρα δεν είδε το παιδί, το αναζήτησε, αλλά όταν το βρήκε ήταν αργά. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επιβεβαίωσαν το ότι ο θάνατος του 2,5 ετών παιδιού ήταν ασφυκτικός.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το αγοράκι βρέθηκε σε περιβάλλον όπου δεν μπορούσε να αναπνεύσει, λόγω του ότι δεν υπήρχε οξυγόνο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κάποιες μικροεκδορές που βρέθηκαν στο μέτωπο του άτυχου παιδιού οφείλονται στις προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ