Ηλ. Μόσιαλος: Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια;

Ηλ. Μόσιαλος: Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια;

Τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κατεβάζουμε την μάσκα στο πηγούνι μας εξηγεί με ανάρτησή του ο κ. Ηλίας Μόσιαλος παρουσιάζοντας μια σχετική εικονογράφηση.

O καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού δίνει τις ενδεδειγμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε με την μάσκα στα εστιατόρια. 

Όπως σημειώνει, η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς και αναφέρεται στις περιπτώσεις που χρειάζεται να την αφαιρέσουμε. «Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως» γράφει. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:  

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια;

Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας.