Ηλ. Μόσιαλος: Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας

Ηλ. Μόσιαλος: Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας

Δεν προκύπτει κίνδυνος από το γεγονός ότι μπορεί να νοσήσουν τα παιδιά, αλλά από το ότι μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην οικογένειά τους, επισήμανε ο καθηγητή του LSE, Ηλίας Μόσιαλο, μιλώντας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία» και υπογράμμισε πως αυτό «δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή».

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα. Όπως τόνισε,  με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την οικογένειά τους και τους οικείους τους, καθώς ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει στο γεγονός ότι μπορεί να νοσήσουν τα παιδιά, αλλά πως μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην οικογένεια τους. Μάλιστα, προσθέτει πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «η τηλεκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, όχι ως ένα πλάνο B, αλλά ως σύγχρονη διδακτική διδασκαλία» και πρόσθεσε πως πλέον προσβάλλονται με κορονοϊό περισσότερο οι νέοι και όχι οι ηλικιωμένοι, καθώς αν συνέβαινε αυτό, θα υπήρχε αύξηση στις ΜΕΘ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι οι μόνες προβλέψεις που μπορεί να γίνουν για την πορεία των κρουσμάτων αντιστοιχούν για δύο με τέσσερις εβδομάδες.