Οινούσσες: Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες

Σε επικίνδυνους ελιγμούς, απέναντι σε τράτα Ελλήνων ψαράδων αρχικά και στη συνέχεια κατά σκάφους της Frontex, προχώρησε σήμερα το πρωί σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά του ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. 

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:

Μέλη του πληρώματος του τουρκικού σκάφους ζήτησαν μέσω τηλεβόα από το σκάφος της Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς όπως ισχυρίστηκαν είχαν εισέλθει σε τουρκικά νερά. Στη συνέχεια όταν εμφανίσθηκε από την Χίο σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν περαιτέρω την ένταση ζητώντας ενισχύσεις, οπότε και εμφανίσθηκε στην περιοχή και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το περιστατικό τελικά είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών, μέχρι να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος politischios.gr τόσο οι Έλληνες ψαράδες όσο και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex που περιπολούσε στην περιοχή παρακολουθούσαν τους επικίνδυνους ελιγμούς του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στέλνοντας σήμα σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Χίο ώστε να σπεύσουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο ακούγεται κάποιος από την ελληνική ψαρότρατα να λέει «Δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ενώ εκείνη τη στιγμή το τουρκικό σκάφος προβαίνει σε ακόμα έναν προκλητικό ελιγμό προσεγγίζοντας επικίνδυνα το ελληνικό καΐκι.