Ντόναλντ Τραμπ: Η συμφωνία με την Κίνα ίσως υπογραφεί και «λίγο μετά» τις 15 Ιανουαρίου

Η συμφωνία με την Κίνα ίσως υπογραφεί και «λίγο μετά» τις 15 Ιανουαρίου

«Η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ίσως υπογραφεί λίγο καιρό μετά από τις 15 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη, μολονότι είχε διαβεβαιώσει τον περασμένο μήνα ότι αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ημερομηνία αυτή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο δίκτυο του ABC στο Τολέντο του Οχάιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: «Θα υπογράψουμε [τη συμφωνία] τη 15η Ιανουαρίου - νομίζω θα είναι τη 15η Ιανουαρίου, ή λίγο καιρό μετά, αλλά νομίζω τη 15η Ιανουαρίου - μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα».

«Νομίζω ότι θα ήθελα να περιμένω να τελειώσω μέχρι τις εκλογές, γιατί έτσι πιστεύω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε μια καλύτερη συμφωνία, ίσως πολύ καλύτερη συμφωνία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλτ Τραμπ και οι Κινέζοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να υπογράψουν το αρχικό κομμάτι μιας εμπορικής συμφωνίας στις 15 Ιανουαρίου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει βοήθεια στους δασμούς, αυξημένες κινεζικές αγορές αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ και αλλαγές στους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας.