Η συγγνώμη Πιερρακάκη από το βήμα της Βουλής για τη γραφειοκρατία ετών

Η συγγνώμη Πιερρακάκη από το βήμα της Βουλής για τη γραφειοκρατία ετών

«Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση πλευρών της Δημόσιας Διοίκησης», είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που, μεταξύ άλλων, απλοποιεί τη διαδικασία για τους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Ειδικότερα, υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να απλοποιήσει διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε ότι πάνω από 800.000 επισκέψεις σε γκισέ έχουν αποφευχθεί με την ψηφιοποίηση υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων και άλλων διαδικασιών.

«Οι αριθμοί είναι μεγάλοι και δείχνουν πόσο πολύ ο κόσμος διψά για να μην ταλαιπωρείται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ότι καμία κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να γυρίσει στους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία και να τους πει «πείτε μας μπράβο που αλλάξαμε μια διαδικασία που σας ταλαιπωρούσε χρόνια». 

«Πρέπει να πούμε συγγνώμη για όλες αυτές τις ώρες, τις ουρές, όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, για όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλοι οι γονείς και όχι μόνο», συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι «πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγγνώμη, τη συγγνώμη της εκκρεμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε αυτού του τύπου τις ψηφιακές τεχνολογίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτές τις αλλαγές μπορούμε να τις αγκαλιάσουμε όλοι μαζί γιατί δεν έχουν κομματικό χρώμα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος μας είναι έως το τέλος του έτους, οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr, να φτάσουν τις 1.000 από 575 που είναι σήμερα», προσθέτοντας ότι στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας, να έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου που μπορούν να ψηφιοποιηθούν.

Τέλος, ενημέρωσε «μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γιατροί εκτός από τα φάρμακα, θα βάζουν στο σύστημα και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει για εξετάσεις χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό του»