Η στρατιωτική συνεργασία με ΗΠΑ διαταράσσει τη σταθερότητα
Ομέρ Τσελίκ για Κύπρο

Η στρατιωτική συνεργασία με ΗΠΑ διαταράσσει τη σταθερότητα

Η συμμετοχή των Ελληνοκυπρίων από τις ΗΠΑ στο πρόγραμμα «Διεθνής Στρατιωτική Κατάρτιση και Εκπαίδευση» (IMET) είναι ένα βήμα που διαταράσσει την επιδίωξη της σταθερότητας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, αντιδρώντας στη χθεσινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε πως «Κανείς δεν θα επωφεληθεί από τα βήματα προς την αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν την ελληνοκυπριακή διοίκηση στο πρόγραμμα «Διεθνής στρατιωτική εκπαίδευση και εκπαίδευση» (IMET) είναι ένα βήμα που διαταράσσει την επιδίωξη της σταθερότητας».

Κάθε βήμα που δεν μεταχειρίζεται εξίσου και τις δύο πλευρές στο νησί είναι ενάντια στο νόμο και τη δικαιοσύνη, σημείωσε και επισήμανε «έχετε δει ότι οι προσεγγίσεις που δέχονται την ελληνική κοινότητα ως τον μοναδικό αποδέκτης δεν έχουν επιτύχει κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Μετά από αυτό, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα»

Οι κινήσεις αυτές, όπως είπε, δεν είχαν μέχρι στιγμής αποτελέσματα, «μέσω της αδικίας και της παρανομίας». «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους μέχρι το τέλος», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος μας  είπε, από τις πρώτες ημέρες της εξουσίας του Κόμματος ΑΚΡ ξεκαθάρισε: «Θα είμαστε ένα βήμα μπροστά»  για το θέμα της λύσης. «Η παράνομη συμπεριφορά της ελληνικής και της ελληνικής πλευράς προκάλεσε διαρκή  δυσκολία στην εξεύρεσης λύσης».

«Από τη Σύνοδο Κορυφής του Burgenstock, δεν τηρήθηκαν υποσχέσεις από τους συνομιλητές μας σχετικά με τη λύση στον Πρόεδρό μας. Αυτό ενθάρρυνε τις πολιτικές υπέρ του αδιεξόδου της Ελληνικής και Ε/κ πλευράς», έγραψε ακόμα.

«Αυτό το τελευταίο βήμα των ΗΠΑ θα υποστηρίξει το αδιέξοδο και όχι τη λύση. Η ΤΔΒΚ θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της βάσει του νόμου και της ισότητας στο νησί στο έπακρο. Η Τουρκία αποτελεί ισχυρή εγγύηση για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα αυτά».