Η Sanofi θα συνδράμει την Moderna στη παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού

Η Sanofi θα συνδράμει την Moderna στη παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού

H γαλλική φαρμακευτική Sanofi ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει στη παραγωγή εμβολίων του κορονοϊου την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Sanofi στην ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι θα παρασκευάσει ως και 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna στη μονάδα που διαθέτει στο Νιου Τζέρσεϋ.

Είναι η τρίτη φορά που η Sanofi θέτει στην υπηρεσία του ανταγωνισμού τα μέσα παραγωγής της: από το καλοκαίρι θα παρασκευάσει στο γερμανικό εργοστάσιό της στη Φρανκφούρτη τουλάχιστον 125 εκατ. δόσεις του εμβολίου με αγγελιαφόρο RNA που επεξεργάστηκαν οι Pfizer και BioNTech, ενώ είχε συμφωνήσει και με την Johnson & Johnson για τη διαμόρφωση και το γέμισμα των φιαλιδίων στο εργοστάσιό της στο Μαρσί-λ'Ετουάλ, κοντά στη Λιόν, με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων τον μήνα.

Ακόμη, η Sanofi δήλωσε ότι εξακολουθεί να εργάζεται για την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων κατά της COVID-19, ένα σε συνεργασία με τη βρετανική GlaxoSmithkline και ένα άλλο μαζί με την αμερικανική εταιρεία Translate Bio.