7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια, αλλά σχέδιο και πράξεις

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια, αλλά σχέδιο και πράξεις

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ανάρτησε στο λογαριασμό του στ;α κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια. Αλλά σχέδιο και πράξεις».

«Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα είναι χειρότερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε εμείς από τους γονείς μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αντιστοίχως, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο λογαριασμό του στο twitter τονίζει ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που να συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του ιδιαίτερα πλούσιου οικοσυστήματός της και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». 

«Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει να βρεθεί η χώρα μας στην πρωτοπορία της υλοποίησης του ευρωπαϊκού Green Deal, για τη μετάβαση σε μία καθαρή, κυκλική οικονομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», αναφέρει ο κ. Δένδιας. 

Παράλληλα τη σημασία που έχει το φυσικό περιβάλλον για τη ζωή και το μέλλον όλων, τονίζει με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει ότι η εν λόγω ημέρα αποτελεί «μια ευκαιρία να σκεφτούμε τη σημασία που έχει το φυσικό περιβάλλον για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας. Μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι το περιβάλλον, η πατρίδα μας, ο πλανήτης μας χρειάζονται συνεχή προστασία και φροντίδα από όλους μας».

«Για εμάς στην Πολιτική Προστασία, αυτή είναι η αποστολή, η πρώτη προτεραιότητά μας, το καθημερινό μας άγχος αλλά και στοίχημα. Μια αποστολή που τα τελευταία χρόνια έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και σχεδόν καθημερινά, κάνει τον ευαίσθητο φυσικό μας πλούτο ακόμη πιο ευάλωτο», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας», αναφέρει. «Στόχος μας είναι ένα καθαρότερο και πιο "πράσινο" μέλλον. Μέσα από ένα ευρωπαϊκό Green Deal, με τη χρήση καθαρής ενέργειας και λιγότερους ρύπους. Προστατεύουμε το περιβάλλον. Προστατεύουμε τις ζωές μας», επισημαίνει.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θέλοντας να τονίσει τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και τα οφέλη της για το περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία συνέλεξε και παρέδωσε ρούχα προς ανακύκλωση στέλνοντας το μήνυμα «μειώνουμε - επαναχρησιμοποιούμε - ανακυκλώνουμε».

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ρούχα καταλήγουν στα σκουπίδια με αποτέλεσμα 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα να εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Η δράση διοργανώθηκε από τη γραμματεία ποιότητας ζωής & εθελοντισμού, τη γραμματεία κοινωνικής αλληλεγγύης & ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τομέα Πριβάλλοντος της ΝΔ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Fabric Republic, ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, o γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου δήλωσε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τολμηρές πρωτοβουλίες αναδεικνύει την πατρίδα μας ως μία χώρα πρωτοπόρο στη μετάβαση σε ένα περιβάλλον με σημαντικά λιγότερους ρύπους. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία αφηρημένη έννοια. Έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές μας. Μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας μικρές αλλά καθοριστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, όπως για παράδειγμα να ανακυκλώνουμε τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε αντί να τα πετάμε».