Η προσφορά είναι η «απάντηση» του Τζρου Χόλιντεϊ

Η προσφορά είναι η «απάντηση» του Τζρου Χόλιντεϊ

Οι απορίες στη ζωή του ήταν πολλές. Εκείνος φρόντισε να μην τις δεχθεί ως ρητορικές. Κάθε φορά που μία νέα ερώτηση θα προκύψει, δεν θα υποσχεθεί απάντηση. Ωστόσο, δεσμεύεται στον εαυτό του, στη σύζυγο, τα δύο παιδιά τους, αλλά και στην κοινότητά τους, ότι θα αναζητήσει (τουλάχιστον) λύση. Αυτή είναι μία αρχή. Αυτή είναι η αρχή του.

Ο γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς, Τζρου Χόλιντεϊ, μαθημένος σε οικογενειακές ανησυχίες και ιατρικές δυσκολίες, αντιμετώπισε ένα δίλημμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 στις Η.Π.Α.. Απάντησε, όμως, με σπουδαίες πράξεις. Το καλοκαίρι του 2020, αρχικά, ως παίκτης τότε των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης, είχε αμφιβολίες για το αν πρέπει να αφήσει τη οικογένειά του και να μεταβεί στη «φούσκα» του Ορλάντο, για την ολοκλήρωση της σεζόν του ΝΒΑ...

Αποφάσισε να ταξιδέψει, δωρίζοντας παράλληλα το υπόλοιπο του συμβολαίου του, ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων στο Ταμείο Κοινωνικής Δικαιοσύνης που είχε ιδρύσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα με τη σύντροφό του -άλλοτε διεθνή παίκτρια ποδοσφαίρου- Λόρεν.

«Χρειαζόμουν έναν καλό λόγο για αποχωριστώ τη φαμίλια μου, ενώ η σύζυγός μου ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί μας», είχε εξηγήσει. Το 2016 είχε βιώσει μία δυσκολότερη περιπέτεια, όταν είχε απουσιάσει από τους Πέλικανς στην αρχή της σεζόν, ώστε να σταθεί πλάι στην Λόρεν, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, στον πέμπτο μήνα της πρώτης εγκυμοσύνης της...

Όλα πήγαν καλά. Ο Χόλιντεϊ είχε ξεκαθαρίσει τότε τις προτεραιότητές του. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, επιβεβαίωσε ξανά την κοινωνική ευαισθησία του, ως κάτοικος του Μιλγουόκι και συμπαίκτης των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο 30χρονος Αμερικανός καλαθοσφαιριστής ανακοίνωσε πως διέθεσε το υπόλοιπο του μισθού του για το 2020, προς οικονομική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων Αφροαμερικανών ιδιοκτητών. Το ακριβές ποσό δεν έγινε γνωστό. Ο Τζρου Χόλιντεϊ αμείβεται με 25.876.111 δολάρια για την τρέχουσα σεζόν. Οπως επισήμανε, «θέλω η κοινότητα μου να ξέρει ότι δεν είναι μόνη της, όταν ψάχνει για τις δικές της απαντήσεις».