Η Μάντσεστερ Σίτι έχει να μάθει πολλά ακόμη

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει να μάθει πολλά ακόμη

Ενας χαμένος τελικός στο Champions League μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μια ομάδα που φτάνει για πρώτη φορά στο ματς της διεκδίκησης του τίτλου. Για 8η συνεχόμενη φορά αυτή που έκανε... ντεμπούτο στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ηττήθηκε. Από αυτές μονάχα μια επέστρεψε και το πήρε κιόλας: η Τσέλσι (2008 το έχασε και 2012 και 2016 το σήκωσε). Οι υπόλοιπες; Η Βαλένθια (2000), η Λεβερκούζεν (2002), η Μονακό (2004), η Αρσεναλ (2006), η Τότεναμ (2019) και η Παρί Σεν Ζερμέν (2020). Οπότε για τη Μάντσεστερ Σίτι, την τελευταία της παρέας, έχει τεράστια σημασία το πώς θα διαχειριστεί την ήττα.

«Ισως μια μέρα επιστρέψουμε», είπε ο προπονητής της Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τον τελικό και συνέχισε: «τώρα, απλά θέλω να πάω σπίτι μου στην οικογένειά μου κι αφού ξεκουραστώ θα μιλήσουμε με τον σύλλογο και θ' αποφασίσουμε τί είναι το καλύτερο για τα χρόνια που θα έρθουν». Ο Καταλανός έχει συμβόλαιο ως το 2023. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν να παίξουν μάξιμουμ 62 παιχνίδια αυτή την σεζόν. Επαιξαν 61. Το μόνο που έχασαν; Τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Εχοντας κατακτήσει την Premier League και το League Cup, η σεζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη επειδή ηττήθηκαν στον τελικό του Champions League. Να, όμως, που η απογοήτευση έχει κυριεύσει τον σύλλογο και τους παίκτες του.

Με τρία πρωταθλήματα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνολικά δέκα τίτλους υπό τον Γκουαρδιόλα και αμέτρητα ρεκόρ, η αντιμετώπιση του συναισθήματος που νιώθουν τώρα είναι εκείνο που είτε θα τους οδηγήσει στο επόμενο βήμα ή θα τους οδηγήσει στην πτώση. Τη φετινή σεζόν έδειξαν αντίδραση στην ήττα. Πέρυσι ήταν η Λίβερπουλ που κατέκτησε τον τίτλο στην Αγγλία. Τον Οκτώβριο, η Σίτι ήταν 12η στην Premier League. Εδειξε πως έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Με τις αντιπάλους ν' αναμένεται να ενισχυθούν και να είναι πιο δυνατές τί σκοπεύει να κάνει η Σίτι; Η αλήθεια είναι πως το κλαμπ δεν έχει σχεδιάσει να γίνουν πολλές μεταγραφές, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τους παίκτες που θα ζητήσουν να φύγουν γιατί δεν έχουν τον ρόλο που θα επιθυμούσαν ή τί θα γίνει στις διαπραγματεύσεις για τις επεκτάσεις συμβολαίων βασικών ποδοσφαιριστών (π.χ. Ραχίμ Στέρλινγκ και Ριγιάντ Μαχρέζ). Η κύρια ιδέα είναι η απόκτηση ενός σέντερ φορ με το κλαμπ να έχει στα πλάνα του τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ καθώς και τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ.