Η κόρη του Μαραντόνα ξεσπά στον γιατρό του πατέρα της

Η κόρη του Μαραντόνα ξεσπά στον γιατρό του πατέρα της

Η οικογένεια του Ντιέγκο Μαραντόνα θεωρεί από την πρώτη στιγμή ότι ο Λεοπόλντο Λούκε, γιατρός και φίλος του αείμνηστου «Ντιεγκίτο», δεν τήρησε τον «όρκο του Ιπποκράτη» και απαιτεί να τον δει να ορκίζεται ενώπιον δικαστηρίου... Τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/2), ΜΜΕ της Αργεντινής αποκάλυψαν τους διαλόγους του Λούκε με συνεργάτες του, λίγες στιγμές πριν ο «θεός του ποδοσφαίρου» αφήσει την τελευταία πνοή του, στις 25 Νοεμβρίου 2020. 

Η κυνικότητα του γιατρού προκάλεσε τις χειρότερες εντυπώσεις. Στη συνομιλία ακούγεται να μιλά με την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάτσοφ και να λέει πως «ο χοντρός θα χ....ί πάνω του, πεθαίνοντας». Τα πρωτοσέλιδα στάθηκαν στην ψυχρότητά του, κυρίως λόγω και της φιλίας του με τον ετοιμοθάνατο Μαραντόνα. Ο Λούκε απαντά χωρίς συναισθηματισμούς λέγοντας ότι «είναι ένας δύσκολος ασθενής και... εντάξει, ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί». 

Οι διάλογοι δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του κατά πολλούς κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών. Η θέση του νευροχειρουργού φέρεται να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, λόγω των αποτελεσμάτων από ειδικούς γραφολόγους, οι οποίοι συμπέραναν ότι ο γιατρός πλαστογράφησε υπογραφές του Μαραντόνα. Η εφημερίδα Clarin ανέφερε πως οι αρχές έχουν καταλήξει στην παράτυπη εμπλοκή του, καθώς κάποια έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι μπορούσαν να ζητηθούν μόνο από τον ίδιο τον «Ντιεγκίτο».

Αν αποδειχθεί ότι ο Λεοπόλντο Λούκε έχει προχωρήσει σε χειραγώγηση ιατρικών εγγράφων, με σκοπό να παραπλανήσει το νοσοκομείο ή την οικογένειά του για την κατάσταση της υγείας του Αργεντινού σταρ, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από έξι μήνες ως δύο χρόνια. Ο Τύπος της Αργεντινής, μάλιστα, επιμένει ότι η έρευνα δεν περιορίζεται στην αμέλεια ή την απειρία των συνεργατών του, αλλά και σε πιθανή ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οποιες κι αν είναι οι κατηγορίες εναντίον του, η κόρη του Μαραντόνα, Ντάλμα, επιμένει πως ο γιατρός ευθύνεται για τον θάνατό του και θα κινηθεί νομικά. Η Ντάλμα κλήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη των διαλόγων και αφού αρχικά είπε πως «μόλις τους άκουσα, έκανα εμετό», επανέλαβε ότι «το μόνο που ζητώ από τον θεό και τις αρχές είναι δικαιοσύνη για τον πατέρα μου». Δεν δίστασε δε, να βρίσει δημοσίως τον Λούκε και πρόσθεσε ότι «αν η αλήθεια λάμψει, τότε και ο Λούκε και ο Μόρλα, που τον προσέλαβε, θα πληρώσουν και θα βρεθούν στη φυλακή!»