Η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων

Η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων

Η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων ώστε να ανταποκριθεί στην πρώτη φάση της εμπορικής της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, έπειτα από τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στη Χαβάη αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές που αναφέρει το Reuters η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους κρατικούς αγοραστές γεωργικών προϊόντων να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν στους στόχους της πρώτης φάσης της συμφωνίας.

Αυτή η προοπτική ανακουφίζει τις αγορές που ανησυχούσαν για τη διαταραχή του εμπορίου αφού ΗΠΑ και Κίνα αντάλλαξαν πυρά για κάθε πιθανό θέμα, από την προέλευση του νέου κορονοϊού μέχρι τον δείκτη Stoxx 50.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο δήλωσε ότι το Πεκίνο δεσμεύτηκε να τιμήσει στο ακέραιο την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα είχε δεσμευτεί να αγοράσει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα αξίας 36,5 δισ. δολαρίων κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας, προτού ξεκινήσει ο εμπορικός πόλεμος, ωστόσο είχε δαπανήσει μόλις 4,65 δισ. δολάρια κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.